Kirjaston palveluja on supistettu ajalla 3.12.2020 - 10.2.2021 seuraavasti: lehtilukusali ja lukupaikat ovat poissa käytöstä 24.1. saakka ja tapahtumat on peruttu 10.2. saakka. Toivomme pikaista asiointia (max. 15 min.) ja maskien käyttöä sekä turvavälien noudattamista. Myös käsien pesu tai käsidesin käyttö mennen tullen on toivottavaa. Käytössä on lainauspalvelut ja tietokoneilla voi asioida pika-asiointina. Suosittelemme verkkokirjaston käyttöä aineiston selaamiseen ja aineiston varaamista etukäteen sekä pikaista varausten noutoa. Kirjastoauto liikennöi normaalisti, autossa rajoitetaan yhtäaikaisten asiakkaiden määrää ja suositellaan maskin käyttöä.

Esteetön kirjasto

Celia-kirjaston palvelut Celia-logo

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa esim. lukivaikeuden, heikon näön tai muun vastaavan syyn vuoksi. Palveluiden käyttäjäksi voit liittyä omassa kirjastossasi.

Celian valikoimaan kuuluu jo noin 40 000 äänikirjaa, joita voit kuunnella maksutta suoraan verkossa. Someron kirjastosta voit lainata Celian äänikirjoja myös mp3-levyinä, joita voit kuunnella mp3-levyjä toistavalla CD-soittimella, tietokoneella tai Celiasta saatavalla Daisy-soittimella. Valikoimasta löytyvät sekä vanhat klassikot että uutuuskirjat.

Ohjeet kuunteluun löydät Celian sivuilta

Kuuntelu mobiililaitteella

Äänikirjaa kuuntelemassa


Kotipalvelu

Jos liikuntaeste tai pitkäaikainen sairaus estää sinua tulemasta kirjastoon tai kirjastoautoon, saat halutessasi kirjat ja muun tarvitsemasi aineiston kotiisi. Laina-aika räätälöidään. Kotipalvelu on maksutonta. Soita kirjastoon (puh. 040-1268331) ja sovi palvelusta.

Isotekstiset kirjat

Mikäli et näe lukea tavallisen kirjan tekstiä, avuksesi voivat tulla isotekstiset kirjat. Pyrimme hankkimaan kaikki ilmestyvät isotekstiset kirjat. Kirjastosta voit lainata myös äänikirjoja.Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielinen kirjasto on verkkopalvelu, johon kootaan viittomakielistä aineistoa. Osa materiaalista on käännetty suomeksi tai ruotsiksi.

Kirjasto tallentaa Suomen viittomakielisten kulttuuria, historiaa ja kieltä. Aineisto on helposti kaikkien saatavilla eikä asiakkuus vaadi rekisteröitymistä. Kirjastoa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Viittomakielinen kirjasto

Esite (video)

Viittomakielisen kirjaston esittely

Infopankki - Tietoa palvelusta

Infopankki

Infopankki on monikielinen verkkosivusto, joka kokoaa yhteen tärkeää tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai täällä jo asuvalle. Sivusto palvelee myös viranomaisia monikielisessä tiedotuksessa.

Infopankista käyttäjä löytää luotettavaa, omakielistä tietoa Suomeen muutosta, työstä, opiskelusta, asumisesta, koulutuksesta, terveydestä, perheestä, ongelmatilanteista ja vapaa-ajasta. Infopankissa kerrotaan eri kielillä myös suomalaisten kirjastojen palveluista.