Haku

Esteetön kirjasto

Celia-kirjaston palvelut Celia-logo

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa esim. lukivaikeuden, heikon näön tai muun vastaavan syyn vuoksi. Palveluiden käyttäjäksi voit liittyä omassa kirjastossasi.

Celian valikoimaan kuuluu jo noin 40 000 äänikirjaa, joita voit kuunnella maksutta suoraan verkossa. Someron kirjastosta voit lainata Celian äänikirjoja myös mp3-levyinä, joita voit kuunnella mp3-levyjä toistavalla CD-soittimella, tietokoneella tai Celiasta saatavalla Daisy-soittimella. Valikoimasta löytyvät sekä vanhat klassikot että uutuuskirjat.

Ohjeet kuunteluun löydät Celian sivuilta

Kuuntelu mobiililaitteella

Äänikirjaa kuuntelemassa


Kotipalvelu

Jos liikuntaeste tai pitkäaikainen sairaus estää sinua tulemasta kirjastoon tai kirjastoautoon, saat halutessasi kirjat ja muun tarvitsemasi aineiston kotiisi. Laina-aika räätälöidään. Kotipalvelu on maksutonta. Soita kirjastoon (puh. 040-1268331) ja sovi palvelusta.

Isotekstiset kirjat

Mikäli et näe lukea tavallisen kirjan tekstiä, avuksesi voivat tulla isotekstiset kirjat. Pyrimme hankkimaan kaikki ilmestyvät isotekstiset kirjat. Kirjastosta voit lainata myös äänikirjoja.Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielinen kirjasto on verkkopalvelu, johon kootaan viittomakielistä aineistoa. Osa materiaalista on käännetty suomeksi tai ruotsiksi.

Kirjasto tallentaa Suomen viittomakielisten kulttuuria, historiaa ja kieltä. Aineisto on helposti kaikkien saatavilla eikä asiakkuus vaadi rekisteröitymistä. Kirjastoa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Viittomakielinen kirjasto

Esite (video)

Viittomakielisen kirjaston esittely

Infopankki - Tietoa palvelusta

Infopankki

Infopankki on monikielinen verkkosivusto, joka kokoaa yhteen tärkeää tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai täällä jo asuvalle. Sivusto palvelee myös viranomaisia monikielisessä tiedotuksessa.

Infopankista käyttäjä löytää luotettavaa, omakielistä tietoa Suomeen muutosta, työstä, opiskelusta, asumisesta, koulutuksesta, terveydestä, perheestä, ongelmatilanteista ja vapaa-ajasta. Infopankissa kerrotaan eri kielillä myös suomalaisten kirjastojen palveluista.