Kirjaston palveluja on supistettu ajalla 3.12.2020 - 10.2.2021 seuraavasti: lehtilukusali ja lukupaikat ovat poissa käytöstä 24.1. saakka ja tapahtumat on peruttu 10.2. saakka. Toivomme pikaista asiointia (max. 15 min.) ja maskien käyttöä sekä turvavälien noudattamista. Myös käsien pesu tai käsidesin käyttö mennen tullen on toivottavaa. Käytössä on lainauspalvelut ja tietokoneilla voi asioida pika-asiointina. Suosittelemme verkkokirjaston käyttöä aineiston selaamiseen ja aineiston varaamista etukäteen sekä pikaista varausten noutoa. Kirjastoauto liikennöi normaalisti, autossa rajoitetaan yhtäaikaisten asiakkaiden määrää ja suositellaan maskin käyttöä.

Someron Joulu

Somero-Seuran ja Somerniemi-Seuran julkaisema Someron Joulu on ilmestynyt vuodesta 1964.

Lehden ensimmäisessä numerossa kotiseutuneuvos Tapio Horila kirjoittaa: "Joulujulkaisumme yhtenä tarkoituksena on suoda entistä useammille tilaisuus osallistua pitäjämme kotiseututyöhön." Lehti onkin oikea Somero-tietouden aarreaitta.

Someron Joulut ovat kirjastossa sekä lainattavina että käsikirjasto- ja varastokappaleina. Lainattavat ja kirjastossa luettavat lehdet on sijoitettu kotiseutukokoelman yhteyteen kirjaston yläkertaan.

Someron Joulut on luetteloitu kirjaston aineistotietokantaan. Lehden artikkelit on asiasanoitettu.

Someron Joulu -lehden kansi vuodelta 1904